×

Duurzaamheid

Duurzaam geworteld
in natuur
en samenleving

HeaderAfbeelding

Over duurzaamheid

Bij Deliflor omarmen we duurzaamheid als een essentieel aspect van ons bedrijf. Onze inzet reikt verder dan winst maken; we streven naar een positieve impact op de wereld om ons heen. Als bedrijf nemen we onze verantwoordelijkheid serieus door bij te dragen aan de mondiale duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Op dit moment richten we ons specifiek op twee belangrijke gebieden: Menselijk Welzijn en Biodiversiteit.

Contact

'BIJDRAGEN AAN EEN DUURZAME

PRODUCTIE VINDEN WE BELANGRIJK'

Menselijk Welzijn: Groei en Zorg

Op onze productielocaties in Afrika staan we aan de frontlinie van de strijd tegen armoede en honger. We zijn toegewijd aan het verbeteren van het welzijn van onze medewerkers en de bredere gemeenschappen waarin we actief zijn. Door eerlijke lonen te waarborgen, kinderarbeid te verbieden en voedzame maaltijden te verstrekken, creëren we een omgeving waarin mensen kunnen gedijen. Maar onze betrokkenheid gaat verder dan dat. We bieden trainingen in budgetbeheer en landbouwtechnieken om financiële stabiliteit te bevorderen. Tevens verstrekken we voorlichting over gezondheid en sexualiteit, inclusief preventie van malaria en HIV, terwijl onze klinieken niet alleen onze medewerkers dienen, maar ook de bredere lokale bevolking.

Ook op onze Nederlandse vestigingen staat het welzijn van onze medewerkers centraal. We bieden ondersteuning via bedrijfsartsen en vertrouwenspersonen, stimuleren gezonde levensstijlen en bevorderen een inclusieve werkcultuur waarin diversiteit wordt gevierd. Met jaarlijkse evenementen en personeelsbijeenkomsten creëren we een hechte gemeenschap waarin iedereen zich thuis voelt.

Contact

'DUURZAAMHEID GEWORTELD 

IN NATUUR EN SAMENLEVING'

Biodiversiteit: Balans en Bescherming

Onze inzet voor biodiversiteit is geworteld in de overtuiging dat we de hoeders van onze planeet zijn. We streven naar een evenwicht tussen groei en natuurbehoud, met concrete stappen om klimaatverandering te bestrijden en biodiversiteit te beschermen.

In de productieketen minimaliseren we verspilling door optimalisatie en groencompostverwerking. Onze energie-initiatieven, zoals de innovatieve Deliflor Hoogveld faciliteit, getuigen van ons streven naar duurzame praktijken. We gebruiken moderne technologieën en hernieuwbare energiebronnen, waaronder zonnepanelen en geothermie, om onze ecologische voetafdruk te verminderen.

Duurzaamheid gaat verder dan technologische innovatie; het zit in onze genen. We ontwikkelen resistente gewassen, verminderen het gebruik van bestrijdingsmiddelen en onderzoeken duurzame alternatieven voor perspotgrond. 

Bij Deliflor geloven we dat duurzaamheid niet alleen een doel is, maar een manier van leven. We blijven innoveren en samenwerken om een gezonde, veerkrachtige toekomst voor alle levende wezens te waarborgen.

Contact

MEER WETEN?

BEL, SCHRIJF

OF NEEM 

CONTACT MET

ONS OP!

HeaderAfbeelding
Deliflor