×

BEWORTELING

BEWORTELING
VAN
KWALITATIEF STEKMATERIAAL
HeaderAfbeelding

Beworteling is een groot en belangrijk onderdeel van ons productieproces

Deliflor is de grootste partij als het gaat om het bewortelen van chrysantenstekken. Na ontvangst van het stekmateriaal uit onze productielocaties wordt dit op onze locaties in Maasdijk en de ultramoderne nieuwe bewortelingslocatie in Nieuwaal met behulp van geavanceerde steksteekrobots gestoken. Na een kleine 2 weken in de bewortelingskas hebben de stekken krachtige wortels en zijn de stekken klaar om naar de klant vervoerd te worden. Onze logistiek is zeer efficiënt ingericht en daardoor kunnen wij onze klanten just-in-time leveren.


Contact

'KRACHTIGE WORTELS 

IN ZO'N 2 WEKEN'

Geautomatiseerde steekafdeling

De onbewortelde stekken komen binnen vanuit de productielocaties van Deliflor in Afrika. Deze stekken worden in de steekafdeling volledig geautomatiseerd in potten gestoken. Hiertoe beschikken we over de modernste steksteekmachines, die met behulp van cameratechnieken de stekjes zo uniform mogelijk in een perspot steken. Een volautomatisch proces dat 24 uur per dag continue kan draaien en waarbij inzet van personele arbeid tot een minimum wordt beperkt. Via een modern intern logistiek proces vinden de gestoken stekken hun weg naar de teeltruimte, waar de stekken beworteld worden. Dit vindt plaats zowel in Maasdijk als in het fonkelnieuwe bewortelingsbedrijf Deliflor Hoogveld.

naar Hoogveld

'ROBOTS NEMEN VEEL WERK 

UIT HANDEN'

logistiek

Via een modern intern logistiek proces vinden de gestoken stekken hun weg naar de teeltruimte, waar de stekken in een periode van circa 2 weken wortels ontwikkelen. Dit proces wordt ondersteund met assimilatiebelichting, zodat in elk jaargetijde een product van een constante hoge kwaliteit kan worden gegarandeerd. Volle stekbakken vinden via een ingenieus intern transportsysteem hun plek in de kas, alwaar zij met een handmatig bestuurde trein in de teeltruimte geplaatst worden. Na zo'n 2 weken gaan de bewortelde stekken vanuit de teeltruimte naar de afleverruimte om nogmaals een kwaliteitscontrole te ondergaan. Vervolgens gaan de stekken met ons eigen transport op weg naar de klant te gaan om ze just-in-time te leveren,

Contact

MEER WETEN?

BEL, SCHRIJF

OF NEEM 

CONTACT MET

ONS OP!

HeaderAfbeelding
Deliflor